utrecht domtoren

domtoren Utrecht

De domtoren

is al bijna 700 jaar de trots van veel Utrechters en is hét symbool van Utrecht. Breng je een bezoek aan Utrecht, dan hoort de Domtoren absoluut op je lijstje te staan als must see. De Domtoren is te beklimmen en bovenin heb  je op zowel 70 meter als 90 meter hoogte een prachtig uitzicht over de gehele stad. De Domtoren staat midden in het centrum en is vanaf veel plekken mooi te bewonderen.

Hij is voor 9,- te beklimmen samen met een gids waarmee je binnen een uurtje alle ins en outs van de toren te weten komt. Doordeweeks is er een aantal keer per dag een rondleiding, in het weekend begint er veelal elk half uur een rondleiding. De populaire domtoren is ruim 112 meter hoog en heeft 465 treden. In 2015 trok de Domtoren een recordaantal van 73.000 bezoekers.

Op de officiële pagina van de gemeente Utrecht over de domtoren kun je al het actuele nieuws bekijken, alvast online een toegangskaartje bestellen, en zelfs alvast een kijkje in de toren nemen.

Trouwen, feesten, verhuur

Naast het beklimmen van de domtoren, kan er in de toren ook getrouwd, gefeest en vergadert worden. In De monumentale Michaëlskapel is hier beschikbaar voor. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website.

Tentoonstelling

Wil je nog meer te weten komen over de Domtoren, de historie en de toren door de eeuwen heen, dan is een bezoekje aan de tentoonstelling:  Trots van de Stad. De Utrechtse Domtoren een must! De tentoonstelling vindt plaats van 25 juni t/m 2 oktober 2016 in ‘De Stallen’, de 1000 m² grote expositieruimte van het Centraal Museum en is een samenwerking tussen het Centraal Museum en Erfgoed van de gemeente Utrecht.

Waar te vinden?

De Domtoren is op circa 15 minuten lopen van het centraal te vinden aan onderstaand adres. Daarnaast is de toren ook via de bus makkelijk te bereiken.

Domplein 9
3512 JC Utrecht

Eén gedachte over “De Domtoren; Utrechts trots”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Let's Get Started

babysitting certification