souvenir utrecht

souvenir utrechtUtrecht wint steeds meer aan populariteit en wordt elk jaar door meer toeristen bezocht. Ook de Utrechter zelf is trots op zijn stadsie en geeft vaker een typisch Utrechts aandenken cadeau. Er zijn steeds meer leuke souvenirs uit Utrecht te verkrijgen. Niet alleen ansichtkaarten en t-shirts, maar ook veel originele souvenirs. Utrecht heeft een daarnaast ook een platform waar makers van lokale producten bij aangesloten zijn. Maar wat voor souvenirs kun je nu in Utrecht krijgen? We zetten de leukste souvenirs uit Utrecht op een rijtje.

Domtoren

Wie aan Utrecht denkt, denkt aan de Domtoren. En de Domtoren is in allerlei souvenirs gegoten. Magneetjes, kaarsen, sleutelhangers, sneeuwbollen en aanstekers zijn een aantal voorbeelden van typisch Utrechtse souvenirs voor de toerist. Je kunt natuurlijk in één van de souvenirwinkels tijdens je bezoek een aandenken kopen, maar via de Online Souvenirwinkel kun je ze ook thuis bestellen. Overigens heeft deze onlineshop ook een winkel in het centrum van Utrecht op de Nobelstraat 141. Maar ook op de Lichte Gaard 1 is een leuke souvenirswinkel te vinden.

Nijntje

Ook nijntje is typisch Utrechts. Helaas is de geestelijk vader van nijntje, Dick Bruna, in februari 2017 overleden. Gelukkig is nijntje springlevend en kun je haar een bezoek brengen in het nijntje museum. Dit is een onderdeel van het Centraal Museum dat hier tegenover zit. In de museumwinkel kun je diverse souvenirs vinden van nijntje. Naast de fysieke winkel bij het nijntje museum, zijn er ook diverse online shops te vinden. De meest uitgebreide hiervan is de winkel van nijntje.

 

[the_ad id=”638″]


Banketbakkerij Theo Blom

Al vanaf 1922 maakt Banketbakkerij Theo Blom zijn fameuze Domtorentjes. Dit zijn groot uitgevallen bonbons met een romige chocoladevulling. Ze zijn te herkennen aan het reliëf van de Domtoren op de bonbon. Naast de Domtorentjes heeft de banketbakker in samenwerking met Dick Bruna nijntje koeken ontwikkeld. Nijntje is erg geliefd in Japan. Jaarlijks weten dan ook vele Japanners de banketbakker in de Zadelstraat (23) te vinden.

Utrecht Made

Utrecht Made is een platform waarop producten terug te vinden zijn die gemaakt zijn door regionale makers. Op dit moment zijn er zo’n 30 makers actief via het platform en vind je er een diversiteit aan Utrechtse producten terug. Denk aan Utrechtse likeur, de Domtoren sleutelhanger of een cakeblik in de vorm van de Domtoren. Via de webshop zijn deze en nog veel meer artikelen te bestellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Let's Get Started

babysitting certification