piekenkermis utrecht

pieken kermis utrechtDe kermis op de Maliebaan is al heel wat jaren een begrip in Utrecht en ook ik bezoek de kermis al van kinds af aan, tegenwoordig ook met mijn eigen gezinnetje. De kermis wordt al sinds ik me kan herinneren “de piekenkermis” genoemd en dat maakt de Maliebaan kermis een prima middag en/of avond uit voor het hele gezin, aangezien alle attracties maar “één piek” oftewel één euro zijn.

Naast de vaste kermisattracties zoals de botsauto’s, de spin en grijpautomaten, vind je op de Maliebaankermis ook altijd een aantal spectaculaire attracties waar menig persoon de keel schor gilt. Ook voor de jongere bezoekers is er genoeg te doen zoals de draaimolen en er is ook altijd een mini circus aanwezig. Lekker eten en drinken maakt de dag tot een succes. Met 50+ attracties is de Maliebaankermis ook de grootste kermis van Utrecht.

Braderie

Zelf ga ik meestal op de zondagmiddag want dan is er ook braderie op de aansluitende Nachtegaalstraat en Burgermeester Reigerstraat. Een bonte verzameling van kraampjes met leuke hebbedingetjes, handige keukenproducten, maar ook groente, fruit en andere lekkernijen.

Wanneer

De Piekenkermis aan de maliebaan is dit jaar van vrijdag 8 t/m woensdag 13 juli 2016. De braderie is er alleen op zondag 10 juli 2016.

Bezoeken

Parkeren in Utrecht is eigenlijk overal in de stad lastig, dus ook rondom de Maliebaan. Je kunt dus het beste met de fiets of het openbaar vervoer gaan. Onder andere stadsbus 3 brengt je aardig in de buurt van de Maliebaan. Kom je toch met de auto, dan raad ik aan om in de buurt van het Wilhelminapark te parkeren en zo via de Burgermeester Reigerstraat naar de Maliebaan te wandelen.
2 gedachten over “De Utrechtse piekenkermis 2016”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Let's Get Started

babysitting certification