Kunstuitleen

kunstuitleenHet is geen geheim dat ik van mooie dingen houd. Vooral moderne kunst maakt mij blij. Ik ben er als het ware aan verslingerd. Als ik een tijdje geen expositie of museum heb bezocht, begint het te kriebelen. Daarom vind ik dat geen enkele stad zonder een mooie kunstuitleen kan. Je kunt er genieten van allerlei kunstvormen op een laagdrempelige manier. En als een kunstwerk je bevalt, kun je er voor een klein bedrag thuis nog langer van genieten. Ook Utrecht heeft zijn eigen kunstuitleen. Het is dan ook fijn te weten dat de Kunstuitleen Utrecht sinds enige tijd op een steenworp afstand van het Vredenburg in de St. Jacobsstraat is gevestigd. Die centrale ligging maakt het gemakkelijker om gewoon eens even binnen te wippen om te zien welk werk aanwezig is en inspiratie op te doen voor je eigen huis.

Kunstuitleen bestaat dertig jaar

De maand september biedt een goede gelegenheid om eens een kijkje te gaan nemen, nu de Kunstuitleen Utrecht dertig jaar bestaat. De organisatie startte in 1986 in een villa aan de Maliebaan en is opgericht door een groep kunstenaars die vond dat kunst gemakkelijk toegankelijk moest zijn voor een breed publiek via een laagdrempelig systeem en educatieve onderwijsprojecten. Er waren samenwerkingsverbanden met andere kunstuitlenen in de regio. Door het intrekken van subsidies behoort dat tot het verleden. Kunstuitleen Utrecht werkt nu zelfstandig.

Feestelijke activiteiten

ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan zijn er in de kunstuitleen allerlei extra activiteiten en winacties die uitdagen om binnen te lopen. De aftrap is op zondag 4 september 2016. Die dag worden alle bezoekers op taart getrakteerd. Verder kun je bijvoorbeeld in de Photobooth jezelf vastleggen in de stijl van de jaren tachtig. Wie dit jaar dertig jaar wordt kan een cadeaubon afhalen en klanten van de kunstuitleen maken kans een kunstwerk te winnen.

Expositie jonge kunstenaars

Wanneer ik een kunstuitleen binnenwandel, ben ik altijd nieuwsgierig naar het werk dat er wordt aangeboden. Deze maand biedt een extra goede gelegenheid om dat te doen. De Kunstuitleen Utrecht houdt tot en met 1 oktober een expositie met werk van jonge kunstenaars die dit jaar zijn afgestudeerd aan de Hoge School voor Kunsten in Utrecht (HKU). Ik laat me graag inspireren en verrassen. Veel van het werk is ook te koop.
Openingstijden

In de Kunstuitleen Utrecht is meer te zien en te beleven. Het jubileumfeest duurt de hele maand september. De uitleen is gevestigd aan de St. Jacobsstraat 251. Openingstijden zijn dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tor 17.00 uur. Op woensdag kun je er tot 21.00 uur terecht. Zondag 4 september is het gebouw extra open van 15.30 uur tot 17.00 uur.

kunstuitleen utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Let's Get Started

babysitting certification