Seizoen Culturele Zondagen van start met Uitfeest – 4 september

castellum hoge woerd

castellum hoge woerdZomaar op een zondag door Utrecht wandelen, kan zeker de moeite waard blijken, wanneer een van de Culturele Zondagen zich voor je ontrolt. Ook ik ben er wel eens per ongeluk in verzeild geraakt. Dan verandert je plan op slag. Het wordt zomaar een middagje wandelen van locatie naar locatie om op elke plek wat cultuur mee te pakken. Voorstellingen, lezingen, workshops, theater, zang dans; van alles kun je voorgeschoteld krijgen. De Culturele Zondagen is zes keer per jaar weer een verrassingspakketje van een of twee dagen laagdrempelig cultuur snuiven.

Uitfeest opening culturele jaar

De eerstvolgende van de Culturele Zondagen vind plaats op zondag 4 september 2016. Dan opent het Uitfeest het culturele jaar in Utrecht met de eerste editie van de Urban Culture Run Utrecht. Deelnemers lopen dan 8 kilometer lang door allerlei cultuurhistorische panden in de binnenstad. Het Uitfeest wordt gehouden bij Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Dan wordt ook het museum Hoge Woerd officieel geopend. Voor het complete programma en de locaties kun je het beste de website van de Culturele Zondagen raadplegen.

Complete programma

Aantrekkelijk voor breed publiek

De Culturele Zondagen worden sinds 2001 gehouden als tegenhanger van de koopzondagen. Het evenement is een blijvertje gebleken. Je leert je stad op en andere manier kennen, ontdekt nieuwe plekjes in de stad en leert andere culturele instellingen kennen. De Culturele Zondagen zijn aantrekkelijk voor een breed publiek. Voor iedereen is er wel iets bij. Omdat de focus bij elke editie op een ander thema ligt, blijft het een verfrissend evenement voor jong en oud. Het aantal bezoekers varieert van tienduizend tot zestigduizend.

20160826_091443

Jaarprogramma bekend

Het culturele programma voor het komend jaar is al bekend. In het programma is aandacht voor de nieuwe economie, een presentatie van de Utrechtse culturele instellingen, het gesproken woord, stedenbouwkunde en popmuziek tijdens Utrecht Centraal. Inderdaad een gevarieerd programma. Het kan dus zomaar zijn dat ook ik op een zondag onverwacht opduik in het cultureel paradijs dat Culturele Zondagen heet.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Let's Get Started

babysitting certification