schaft food festival
Foodfestivals Utrecht

Heerlijk! De lente is weer begonnen en dat is vaak het sein om weer uit onze schulp te kruipen, de buitenlucht op te zoeken en er lekker op uit te gaan. Zelf ben ik een fan van buitenfeestjes en een ongedwongen sfeer. Deze vind je zeker op een foodfestival. De afgelopen jaren schieten de foodfestivals als paddenstoelen uit de grond. Een bonte verzameling van foodtrucks die het lekkerste eten voor je bereiden, dat is wat je op en foodfestival terug zal vinden. Ook Utrecht kent een aantal eetfestijnen. In Utrecht zijn een aantal gevestigde festivals en een aantal nieuwkomers dit seizoen. Hieronder een overzicht op basis van datum. De meeste van deze Festivals bevinden zich in de buitenlucht, maar de eerste op de rol is nog binnen.

Schaft
De 1e nieuwkomer in dit rijtje is foodfestival Schaft. Naast heerlijk eten, wordt dit festival opgeluisterd met heerlijke jazz muziek van de radiozender Sublime FM. Op Schaft zijn een aantal Utrechtse food trucks aanwezig van onder andere Firma Pickles – Burgers & Wines, de frietfiets en red dog gourmet hot dogs.

Locatie: Werkspoorkathedraal, Tractieweg 41 in Utrecht
Datum: Van 25 t/m 28 maart 2016
http://www.schaftfestival.com/

Maximaal Genieten
Ook dit is een nieuwkomer in Utrecht. Het Maximapark is het podium voor het eerste Food festival van Leidsche Rijn, de snelst groeiende wijk van Utrecht. Neem gezellig je picknickkleed me of neem plaats aan één van de lange tafels en geniet van heerlijke hapjes en drankjes, veelal uit de eigen streek.

Locatie: Maximapark in Utrecht Leidsche Rijn
Datum: Van 20 t/m 22 mei 2016
http://maximaal-genieten.com/

Food truck festival TrekTrek
Dit festival komt voor de 3e keer naar Utrecht toe en was voorgaande jaren een groot succes. Met lekker eten van de foodtrucks en een grote verscheidenheid aan drankjes kun je je hier prima vermaken. Zelf heb ik Trek in 2015 bezocht en naast een prachtig zonnetje, was het culinair ook heerlijk. ondanks de drukte is het zeker een aanrader! Er wordt gewerkt met statiegeldglazen, waardoor er minder afval ontstaat. Alle ingredienten zijn hier aanwezig voor een gezellige dag en/of avond uit.

Locatie: Griftpark in Utrecht
Datum: Van 22 t/m 25 mei 2016
http://www.trek-utrecht.nl/

Lepeltje Lepeltje
Dit festival is meer dan alleen maar eten. Lepeltje Lepeltje is voor jong en oud geschikt en heeft een zeer gevarieerd aanbod van eten, drinken, een leuke markt met fijne spullen en in het weekend een speciaal kinderprogramma. Voor ieder wat wils en voor elke leeftijdscategorie. Lepeltje lepeltje strijkt naast in Utrecht, dit jaar nog op 7 andere plekken neer.

Locatie: Park Lepelenburg in Utrecht
Datum: Van 24 t/m 26 Juni 2016
http://www.lepeltje-lepeltje.com/

Vorkje prik
Eind augustus zal Vorkje Prik zich voor het eerst manifesteren en wel in het nieuwe centrum van Leidsche Rijn. Op het dak van de A2, aan het Berlijnplein zal dit nieuwe festijn haar spreekwoordelijke deuren openen. Ook bij vorkje Prik een breed aanbod foodtrcuks, maar ook lekkere bieren en wijnen, vermaak voor de kids en een gezellig entertainment programma. Dit alles open rondom de 19de-eeuwse stationsoverkapping van het oude perron 9. Er is nog geen website, maar via de facebook pagina kun je uitgebreide informatie terugvinden.

Locatie:Berlijnplein, Leidsche Rijn Utrecht
Datum: Van 24 t/m 26 Juni 2016
Vorkje prikken
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Let's Get Started

babysitting certification