logo bosspeeltuin

De Bosspeeltuin

Het Maximapark in Leidsche Rijn is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rustige natuur. Toch is er één plek waar het met mooi weer altijd een gezellige drukte is. De Bosspeeltuin is een ruim opgezette speeltuin waar kinderen met veel plezier samen kunnen spelen. Deze in 2011 geopende speeltuin is een prima plek om de kinderen lekker te laten ravotten. De speeltuin ligt direct naast het Parkrestaurant Anafora, zodat ook de innerlijke mens bediend kan worden.

De Speeltuin
Met meerdere glijbanen voor groot en klein, klimrekken, een levensgrote piano, een waterdam, veel zand en een hoge uitkijktoren, is de bosspeeltuin een erg leuke plek om een middag door te brengen met de kids. De speeltuin bestaat hoofdzakelijk uit houten speeltoestellen. De speeltuin is het meest geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd welke je kan terugvinden via de facebook pagina van de bosspeeltuin.

Speeltuin-Anafora_8386

Er is een klein toiletgebouw aanwezig en ook het parkrestaurant heeft sanitaire voorzieningen. Verder wordt de speeltuin omheind door een hek en de enige in- en uitgang bevindt zich aan de kant van het parkrestaurant. Wel zo veilig.

Opening, adres, bereikbaarheid
De bosspeeltuin is dagelijks geopend van 8.30 uur tot 19.00 uur en te vinden aan de Uilenboslaan 2, 3451 GB in Vleuten. Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren op de parkeerplaats van het Maximapark aan de Utrechtseweg 4a te Vleuten. Gezien de mooie locatie is het zeker aan te raden om lekker met de fiets te komen en hier is dan ook meer dan voldoende parkeergelegenheid voor.

De Bosspeeltuin is gratis toegankelijk en wordt beheerd door de gemeente Utrecht. Meer weten? Bezoek dan de website van de bosspeeltuin.

5 gedachten over “De Bosspeeltuin – speeltuin Maximapark Leidsche Rijn”
 1. Goedemiddag,

  Kun je in de bosspeeltuin al weer komen spelen?
  Of zijn er nog beperkingen ivm corona,

  Gr Helene

  1. Hoi Helene,

   De Bosspeeltuin is weer open ja. Er zijn inderdaad wel beperkingen. Enkel kinderen van 2-12 jaar zijn welkom.

 2. Vraag:
  Kan ik woensdag 16 juni met 40 kinderen en begeleiders van mijn school komen spelen op de ochtend?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Let's Get Started

babysitting certification