banner gamestate

gamestate utrechtDe arcadehal is terug van weggeweest!  Op de Mariaplaats in Utrecht opent het bedrijf Gamestate in April 2017 een nieuw concept in de amusementsbranche. Een arcade hal waar je prijzen kunt winnen met je behaalde scores. Waar je in de jaren 80 en 90 nog vaak naar de arcadehal ging voor de nieuwste games die je thuis niet kon spelen, werd dit met de komst van de spelcomputers toch een stuk minder.

Nieuw bedrijf, bekende locatie

Nadat de pool & arcade hal van Smith & Jones in 2014 failliet ging, was het een tijdje stil op de Mariaplaats, maar daar komt verandering in! Op 21 april opent Gamestate een compleet nieuwe “arcade hal” op de Mariaplaats, op dezelfde locatie, maar nu op de begane grond aangezien Bison bowling naar de 1e verdieping verhuisd is. Met een gevarieerd en nieuw spelaanbod is het een welkome aanvulling voor jong & oud.

Gamestate

Binnen het Gamestate concept draait het om amusement en plezier voor de hele familie. Je vindt er alle soorten games, zoals videogames, simulatie games, behendigheidsspellen en actieve bewegingsgames. Je kunt denken aan games als Pac Man en Star Wars games, basketbal, airhockey’s, danssimulatoren en nog veel meer… Het concept is zo ontwikkeld dat een groot deel van de spellen zogenaamde “redemption games” zijn, waarbij de gast zijn behaalde score om kan zetten in papieren of digitale tickets. Deze tickets kunnen vervolgens worden ingewisseld bij de prijzencorner, waar artikelen liggen variërend van gadgets, speelgoed en pluche beesten tot aan luxe artikelen zoals iPads en GoPro’s.

gamestate tickets

Dit is direct ook het grootste verschil met de speelhallen van vroeger. Nu is niet alleen de highscore het ultieme haalbare, maar kun je ook leuke prijzen winnen. Deze extra drive maakt dit concept denk ik wel een blijvertje. In de nieuw te openen vestiging in Utrecht komt ook een nieuwe generatie automaten. Waar je vroeger Pac-man had, heb je nu Pac-man battle Royale.

pac-man
Naast dat je losse games kunt spelen, biedt Gamestate ook diverse arrangementen en kun je hier ook terecht voor kinderfeestjes.

Vestigingen

Gamestate heeft al vestigingen in Rotterdam en Kerkrade en heeft met voegt met Utrecht een derde locatie toe. Wil je meer weten over Gamestate en de laatste nieuwtjes in de gaten houden over de opening, kijk dan op de facebookpagina van Gamestate. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Arcadehal top 3

Elke liefhebber van games heeft wel zijn of haar favoriete arcadekasten. Mijn top 3 vind je hieronder terug.

1. Sega Outrun
Afbeeldingsresultaat voor outrun arcade

2. Mortal kombat II
3. Frogger

Wat zijn jullie favoriete arcade games?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Let's Get Started

babysitting certification