neude Utrecht

neude Utrecht
Eén van Utrechts bekendste pleinen is de Neude. Centraal gelegen en omringd door terrassen en restaurants is dit een echte hotspot in Utrecht. Over de juiste benaming van dit plein zijn verschillende meningen, zelf ga ik voor “de Neude” als de juiste uitspraak.

Als jongetje van 7 jaar kwam ik al graag op de Neude, want in die tijd stond er een heerlijke poffertjeskraam. Tegenwoordig kun je er in de zomer goed vertoeven op het terras, vind je er naast restaurants en cafés ook een goede wijnbar en op de plek waar vroeger de poffertjeskraam stond, staat sinds 2002 “de denker”. Een beeld van een denkende haas van kunstenaar Barry Flanagan.

Eten & Drinken

Op De Neude is een rijk aanbod aan eet en drinkgelegenheden. Naast de voor Utrecht bekende cafés ’t Neutje, Le Journal, de Luifel en de Beurs, vind je er ook Wijncafé Lefebvre, waar je kan genieten van een heerlijk wijntje voor een schappelijke prijs. In de meeste van de bovengenoemde cafés kun je prima terecht voor de lunch of diner. Voor een lekker hap kun je op de Neude ook terecht bij mediteraans restaurant Delphi’s, welke al sinds 1981 gevestigd is op Utrechts bekendste plein. Delphi’s doet ook mee aan de AH restaurantactie, waardoor je extra voordelig kunt genieten.
Evenementen

Er worden zeer regelmatig evenementen op en rondom het plein georganiseerd. Het hele jaar door is de Neude een prima uitvalsbasis tijdens een dagje Utrecht. Hieronder een ovedrzicht van aankomende evenementen op de Neude.

30 Oktober 2016: Culturele zondagen, met op de Neude een kinderboerderij en in het oude postkantoor o.a. de boerenmarkt van de toekomst. Kijk voor het hele programma op de website van culturele zondagen.
12 November 2016:
 Le bazarre markt: Handjes bij het vuur, de kruidige geur van warme glühwein en kramen vol vintage, design, tweedehands kleding, antiek, vinyl, grafisch werk, illustraties, eten, drinken & veel meer…
9-11 december 2016: Knüss Winterfest: Ook dit jaar zal Utrecht omgetoverd worden tot een grote kerstmarkt en wel in het weekend van 9-11 December. De Neude is hierbij 1 van de prominente plekken.

Mis je nog een evenement op deze lijst, laat dan een bericht achter en we voegen het evenement toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Let's Get Started

babysitting certification