Uit eten in Utrecht op het Ledig erf – Grieks restaurant Stelios

Restaurant stelios

restuarant stelios utrechtGrieks restaurant Stelios is één van de nieuwe restaurants op het Ledig erf en gevestigd aan de overzijde van het Louis Hartlooper complex. Met een heerlijk terras voor de deur waar je tot laat van het zonnetje kunt genieten. Na een aantal keer op het terras gezeten te hebben ben ik er onlangs wezen eten. Hieronder een korte review.

Het restaurant

Binnen heeft Stelios het ook goed voor elkaar. Door het hoge plafond en veel ramen, ontstaat een prettig en ruim restaurant. Een wand vol met foto’s en een in het oog springende bar met daarboven 3 biertanks, maken het af. Er is veel oog voor detail en bij binnenkomst valt de wand met wijnflessen erg op. De bediening is vriendelijk en de eerste indruk dan ook erg goed.

Stelios

De eigenaar van het restaurant is Stelios en is al meer dan 30 jaar actief in de horeca in Utrecht. Na jarenlang een broodjeszaak gerund te hebben is nu de stap gemaakt om een eigen restaurant te starten. Hij runt het restaurant samen met zijn vrouw Magda.

Het eten

Naast de standaard gerechten als souflaki en gyros, vind je vaak traditionele gerechten terug, zo ook bij Stelios. Dit keer gekozen voor een traditioneel gerecht, namelijk de stifado (Griekse runderstoofpot). Het rundvlees was heerlijk mals en smaakvol geserveerd in een smakelijke saus. De bijgerechten waren frietjes en een salade welke het hoofdgerecht meer dan voldoende maakte. Naast de runderstoofpot hadden we een kindermenu met gyros en de Briam (Traditioneel Grieks vegetarisch stoofgerecht) De gyros is overigens aan de pittige kant, wat ik zelf wel prettig vind, maar voor de jonge bezoekers kan dit net te pittig zijn.

Wil je gewoon goed Grieks eten voor niet al te veel geld op een toplocatie aan het ledig erf, dan zit je bij Stelios goed. Ook voor de lunch kun je hier prima terecht voor bijvoorbeeld een heerlijke pita gyros.
 

S T E L I O S – Greek Kitchen & Bar
Ledig Erf 36
3582 EA, Utrecht
t: 030 221 8414

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Let's Get Started

babysitting certification