domcafe

domcafe utrecht  Wil je de gezellige drukte van de Utrechtse binnenstad even ontvluchten en wil je je even opladen om er weer tegenaan te kunnen? Wil je midden in de stad een moment van de stilte genieten? Heb je bovendien zin in een kop koffie of in een eenvoudige lunch? Dan hoef je niet ver te zoeken. Middenin de Domkerk biedt het DomCafé de bezoeker een oase van rust, met uitzicht op de historische pandhof. Echt iedereen is er welkom.

Domkerk

Dit plekje vond ik per toeval, toen ik eens de Domkerk in liep toen ik mijn stad liet zien aan een kennis van buiten. Dan blijkt dat zelfs een rasechte Utrechter nog veel te ontdekken heeft. Het interieur van de kerk blijft prachtig. Er heerst een serene rust, die enorm contrasteert met de drukte buiten. In de zomer is de kerk bovendien een koele plek om even te schuilen voor de zon.

Uitzicht op de pandhof

In een zijgangetje vond ik een klein winkeltje, de DomShop, waar boeken, kaarten en snuisterijtjes worden verkocht. Opzij van de winkel vond ik het DomCafé. Het is een kleine ruimte, ingericht met wat tafels en stoelen en een buffet. Veel licht valt binnen door een gebogen raam die van plafond tot vloer loopt. Dit geeft uitzicht op de pandhof, een uniek stukje historisch stukje Utrecht. Je kunt er onder het genot van een kop koffie in alle rust en stilte van genieten.

Soep van de dag

In het DomCafé kun je niet alleen koffie of thee bestellen. Daarbij hoort een stuk verse taart. Ook voor een eenvoudige lunch kun je hier terecht. Er staan tosti’s op het menu. Een kop soep van de dag is voor maar drie euro verkrijgbaar. Alles wordt geserveerd door de vrijwilligers die het DomCafé runnen. Een van hen wist mij te vertellen dat het DomCafé zeer veel verschillende gasten trekt. Zelfs leden van het koninklijk huis bestelden er ooit een kopje dagsoep.
Exposities

De muren van het DomCafé worden gebruikt voor exposities. Tot en met 22 september 2016 hangen er olieverfschilderijen van Bert Deun. Er zijn regelmatig nieuwe exposities, die veelal een religieus karakter hebben.

Openingstijden

Het DomCafé, te betreden via de ingang van de Domkerk aan het Domplein, is het hele jaar door geopend:
van mei tot en met september doordeweeks van 10:00 tot 17:00 uur;
van oktober tot en met april van 11:00 tot 16:00 uur;
alle zaterdagen tot 15:30 uur;
alle zondagen van 12:30 tot 16:00 uur.

Meer informatie: www.domkerk.nl
Eén gedachte over “DomCafé in de Domkerk oase van rust”
  1. Toevallig laatst nog lekker op dat hofje wezen lunchen. Ook erg goed te doen om daar lekker te gaan zitten op één van die muurtjes. Inderdaad een erg leuk plekje waar ik altijd erg graag kom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Let's Get Started

babysitting certification