kinderboerderij otterspoor

kinderboerderij utrechtIn en rondom Utrecht zijn tientallen leuke kinderboerderijen te vinden.  Een uitje naar de kinderboerderij is voor je kleine vaak nog leuker dan een druk attractiepark waar je eerst een uur voor in de auto moet zitten en vervolgens voor alles wat je wilt doen in de rij moet staan. Op de kinderboerderij kunnen ze lekker ravotten, op een leuke manier kennis maken met dieren en er is vaak nog een speeltuin in de buurt om de ochtend of middag weg tot een prima uitstapje te promoveren.

Zelf heb ik een dochtertje van 2 jaar die de kinderboerderij erg leuk vind. We hebben er een aantal binnen 15 autominuten en een enkeling op fietsafstand.  Hieronder een overzicht van de kinderboerderijen die wij regelmatig bezoeken.

Kinderboerderij Otterspoor in Maarssenbroek

kinderboerderij otterspoorMidden in een woonwijk in Maarssenbroek vind je Otterspoor terug. kleinschalig, maar erg toegankelijk. Naast schapen, cavia’s en konijnen, lopen de kippen en hanen vrolijk in het rond. De kids kunnen op het grote binnenplein spelen met de volop aanwezige trapauto’s en tractors, de dieren lopen gezellig tussendoor en hij is 362 dagen per jaar geopend. Direct naast Otterspoor is een kleine speeltuin met o.a. een glijbaan en schommels.

Adres:
Reigerskamp 198 (klein stukje doorrijden tot aan het tennisveld)
3607HK  Maarssen

Kinderboerderij Griftsteede in Utrecht

In het populaire Griftpark in Utrecht vind je het gezellige Griftsteede terug. Zowel in de stallen als op de dierenweides kun je de dieren opzoeken en aaien. Naast koeien, geiten en cavia’s, zijn er reuze konijnen te zien. Er zijn interessante weetjes over de dieren te leren en wil je een handje helpen of een speurtocht doen, het kan allemaal. Griftsteede is geopend van dinsdag t/m zondag. Direct naast de kinderboerderij is een grote speeltuin om de rest van de energie kwijt te raken.

Adres:
Van Swindenstraat 129
3514 XR Utrecht

Een overzicht van alle kinderboerderijen vind je terug op de website van vereniging samenwerkende kinderboerderijen.

Welke kinderboerderij bezoeken of bezochten jullie en zijn een bezoekje waard?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Let's Get Started

babysitting certification